Inter Milan on palannut Scudetto-kilpailuun voitettuaan 1-0 Napolin

Inter Milan on palannut Scudetto-kilpailuun voitettuaan 1-0 San Sirossa aiemmin lyömätöntä Napolia vastaan, joka johtaa edelleen Serie A -taulukkoa. Heistä tulee Serie A -kauden 2022/2023 nyrkkijoukkue, joka voitti Napolin kauden parhaan kotimaisen liigasuorituksen jälkeen. Napoli kamppaili rytmiä palatessaan seitsemän viikon MM-kisojen ja juhlatauon jälkeen, ja Dzekon 56. minuutin ponnistus Inter Milan pelipaita, kun hän pääsi läheltä Federico Dimarcon syöttöön, osoittautui riittäväksi. Interin maalivahti Andre Onana kielsi Giacomo Raspadorin myöhään, kun Napolin 11 ottelun voittosarja Serie A:ssa päättyi.

Otteluviikko 16 päättyi Napoliin 41 pisteen kärkeen, Milanosta viisi pistettä ja Juven edellä seitsemän. Bosnian kapteenin voimakas pusku 10 minuuttia tauon jälkeen riitti katkaisemaan Napolin lyömättömän ennätyksen ja siirtämään Interin kahdeksan pisteen päähän. Nerazzurri ansaitsi voiton ottelun ensimmäisen puoliajan ensimmäisistä minuuteista lähtien, kun he epäonnistuivat maalinteossa huolimatta monista Jalkapallo pelipaita luoduista tilanteista, etenkin aloitushyökkääjien Romelu Lukakun ja Edin Dzekon kanssa. Toisella puoliajalla Simone Inzaghin miehet jatkoivat siitä mihin jäivät ja aiheuttivat Luciano Spalletin miehille kaikenlaisia ongelmia.

Juventus jatkoi kahden parhaan painostamista, mutta he jättivät myöhään saavuttaakseen seitsemännen peräkkäisen voittonsa Cremonesessa, kun Arkadiusz Milik iski pelin ainoan maalin pelin keskeytysajan vapaapotkusta. Napoli olisi voitolla eronnut kahdeksan pisteen erosta toiseksi sijoittuneesta AC Milanista, kun taas kahdeksan pistettä kärjessä oleva Inter nousi voiton myötä neljänneksi. Samaan aikaan Interin voitto sai heidät hyppäämään neljännelle Lazion eteen, joka hävisi Leccessä 2-1. Toiseksi sijoittunut AC Milan hyötyi eniten paikallisten kilpailijoidensa voitosta San Sirossa, ja heidän tittelinsä puolustustaan vahvisti Salernitanan 2-1-voitto päivän ensimmäisessä ottelussa.