Real Madrid tarvitsee rangaistuspotkukilpailun päästäkseen Espanjan supercupin finaaliin

Kesti rangaistuspotkukilpailun, mutta Real Madrid pystyi lopulta voittamaan Valencian ja pääsemään jälleen Espanjan Super Cupin finaaliin. Karim Benzeman rangaistus vei Euroopan ja La Ligan mestarit johtoon, mutta Samuel Lino tasoitti heti puoliajan jälkeen ja teki Riadissa 1-1. Valencian kapteeni Jose Gaya yritti päättää rangaistuspotkun, mutta maalivahti Thibaut Courtois pysäytti hänet Real Madrid pelipaita. Real oli täydellinen rangaistuspotkukilpailussa. He ovat nyt osallistuneet kahteen rangaistuspotkukilpailuun (tämä Valencia vastaan ja 2021 finaali vastaan Atlético Madrid) ilman, että he ovat menettäneet yhtäkään maaliyritystään.

Melko huolimattoman pelin alun jälkeen Los Blancos onnistui siirtymään johtoon, kun Karim Benzema voitti ja teki rangaistuspotkun. Mutta Valencia tuli ampumaan aloittaakseen toisen puoliajan, ja Real Madridilla oli vaikeuksia elää Los Chen kanssa. Jalkapallo pelipaita Samuel Lino veti heidät tasolle 30 sekunnin sisällä toisen puoliajan alkamisesta. Madrid voitti rangaistuspotkukilpailun 4-3 ja teki kaikki potkut, kun taas Eray Comert epäonnistui ja Thibaut Courtois pelasti Jose Gayan vaivan. Tämä oli kauden ensimmäinen Real Madrid vs Valencia, mutta uusintaottelu on aivan nurkan takana.

Madrid menetti kaksi puolustajaa kuuden minuutin aikana: Militaon, joka pyörtyi saatuaan pallon, ja Lucas Vázquezin, joka kärsi nilkan nyrjähdyksestä. Samaan aikaan Karim Benzemasta tuli ensimmäinen mies, joka on tehnyt maalin viidessä peräkkäisessä Supercopa-ottelussa sitten Lionel Messin vuonna 2012, kun hän teki maalin ja vei Real Madridin johtoon. Peli osoittautui paljon kovemmaksi testiksi kuin Real Madrid olisi odottanut, vaikka he olivat luultavasti molempien osapuolten parempia ensimmäisellä puoliajalla ja ansaitsivat johtonsa. Real Madrid kohtaa joko Real Betisin tai Barcelonan finaalissa sunnuntaina sen jälkeen, kun nämä kaksi joukkuetta kohtaavat semifinaalissa torstai-iltana.